Ons laboratorium


Kwaliteit in het bouwproces is belangrijk en de eisen aan betonmortel worden steeds groter. Door ons in een vroeg stadium te betrekken bij de keuze van betonmortelsamenstellingen, zijn we in staat om samen met onze opdrachtgevers de juiste producten te kiezen. Hierbij stemmen we eigenschappen als druksterkte en duurzaamheid af op de gewenste verwerkbaarheid.

Modern ingericht laboratorium

De Hoop Betonmortel beschikt over een modern laboratorium waar we, door middel van interne en externe controles, de kwaliteit van ons product garanderen en verbeteren. We doen er onder andere onderzoek naar:

  • Mechanische eigenschappen van beton als druksterkte
  • Duurzaamheideigenschappen van het beton
  • Plastische eigenschappen van de mortel (verwerkbaarheid)
  • Vloeistofdichtheid van het beton
  • Productontwikkeling

Meten

Daarnaast is ons laboratorium uitgerust met middelen om sterkteontwikkeling in het werk te meten. Dit doen wij met behulp van een rijpheidcomputer. Deze computer volgt de sterkteontwikkeling op de voet om zo tot een gedegen advies te kunnen komen. Dit kan zowel op het gebied van ontkisting van de constructie als het aansturen van temperatuurbeheersing. 

Duurzaamheid

Water is nodig voor de verwerkbaarheid van betonmortel en om het cement te laten reageren om te komen tot een duurzaam en sterk beton. Door het toepassen van water reducerende hulpstoffen, wat de levensduur en weerstand tegen slijtage verbetert, wordt het beton niet alleen duurzamer er wordt ook water mee bespaart. Het hergebruik van water voor het spoelen van onze middelen draagt tevens bij aan onze doelstelling in het besparen van water.