Giekpompen

Overbruggen van grote afstanden


Naar wens kunnen wij beschikken over de giekpompen van onze zusterondernemingen. Wij adviseren u graag in het type pomp en de mogelijkheden.

Voordelen van de giekpomp

Wanneer betonmortel op de bouwplaats arriveert, moet er vaak nog een bepaalde afstand worden overbrugd voor het in de bekisting komt. Met de giekpomp kunnen er grote afstanden worden overbrugd waarbij de giek (arm) van de pomp gebruikt wordt om deze afstanden te overbruggen. Als er over horizontale afstanden gepompt moet worden is het vaak noodzakelijk om met pompleidingen te werken. In tegenstelling tot de mixerpomp kan een giekpomp zelf geen betonmortel meenemen en moet er altijd een betonmixer de mortel lossen in de pompbak van de giekpomp.

Het voordeel van een giekpomp is dat deze over grotere afstanden en met meer capaciteit kan pompen dan een mixerpomp. Afhankelijk van de omstandigheden kan men gebruik maken van giekpompen met verschillende capaciteit en reikwijdtes. Een giekpomp vraagt extra zorg in de opstelruimte en de draagkracht van de ondergrond. Daarnaast dient er rekening gehouden te worden dat er een betonmixer achterwaarts aan de giekpomp moet staan.

Verschil tussen een giekpomp en mixerpomp

In tegenstelling tot de mixerpomp kan een giekpomp zelf geen betonmortel meenemen en moet er altijd een betonmixer de mortel lossen in de pompbak van de pomp. Het voordeel van een giekpomp is dat deze over grotere afstanden en met meer capaciteit kan pompen dan een mixerpomp. Een giekpomp vraagt extra zorg in de opstelruimte en draagkracht van de ondergrond.

Afhankelijk van de omstandigheden kunnen we gebruik maken van giekpompen met verschillende capaciteit en reikwijdtes. Als er enkel over horizontale afstand gepompt moet worden (> 100 m) kunnen we ook met pompleidingen werken.